2810300950

itanosacc@detorakis.gr

ΒΙ ΠΕ ΟΔΟΣ Ε 2, Ηράκλειο 716 01, Ελλάδα

Ίτανος Γραφικές Τέχνες Α.Ε.Β.Ε.

Με
Μια Ματιά

Οι Εκδόσεις Ίτανος έχουν συνεργαστεί από τα πρώτα ήδη βήματά τους με τον μεγάλο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, τον κριτικό, μεταφραστή, λογοτέχνη και θεατρικό σκηνοθέτη Μάριο Πλωρίτη, τη διεθνούς φήμης γλύπτρια Χρύσα, τον αρχαιολόγο και μελετητή της μινωικής γραφής Louis Godart, τον μεγάλο ποιητή-δημιουργό Κωνσταντίνο Ξενάκη, τον διάσημο ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη Stephen Αντωνάκο, την έφορο αρχαιοτήτων Αλεξάνδρα Κορέτσου, τον καθηγητή βυζαντινής φιλολογίας Θεοχάρη Δετοράκη, τον γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη, την αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα και τον ιστορικό Κωνσταντίνο Καργάκη, οι οποίοι είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα των γραμμάτων και της τέχνης που μας εμπιστεύτηκαν κάποια από τα σημαντικότερα έργα τους.
Αξίζει ακόμη να προστεθεί ότι έχουν υπάρξει σημαντικές συνεργασίες με τη Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο Μπενάκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τα βιβλία μας βρίσκονται στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία και μουσεία της Ελλάδας.

Πριν από τον Εκδοτικό Oίκο Ίτανος, ήδη το Τυπογραφείο «Δετοράκη» λειτουργούσε από το 1970 ακολουθώντας μια συνεχή ανοδική πορεία με γνώμονα το ήθος, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και τον ακούραστο ζήλο για δουλειά. Σήμερα είμαστε σε θέση να προβάλουμε ένα αξιόλογο έργο στον χώρο της έντυπης διαφήμισης και των εκδόσεων με κριτήριο την ποιότητα, τον χρόνο παράδοσης σε συνδυασμό με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου και καλύπτουν έναν χώρο 10.000 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα προεκτύπωσης και εκτύπωσης.

Προχωρώντας με αλματώδη βήματα και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, δημιουργήσαμε μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα, που είναι σε θέση ν’ ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας.

Έχοντας ανοικτούς ορίζοντες και τη ματιά μας στο μέλλον, υποσχόμαστε μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία με στόχο την ολική ποιότητα, τη σωστή κοστολόγηση και τον ταχύτερο δυνατό χρόνο παράδοσης.

Η όλο και εξελισσόμενη δράση των Γραφικών Τεχνών «Δετοράκης Α.Ε.Β.Ε», δημιούργησε σαν επιστέγασμα τον Εκδοτικό Οίκο  Ίτανος  που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1994.

Ο εκδοτικός οίκος Ίτανος, πήρε το όνομά του από το όνομα της αρχαίας πόλης, που τα απομεινάρια της βρίσκονται κοντά στο Φοινικόδασος Βάι και σε απόσταση 27χλμ από τη Σητεία. Το σχέδιο του λογότυπού του το σχεδίασε ο Louis Godart, αρχαιολόγος και μελετητής των αρχαίων γραφών της Μεσογείου και προέρχεται από αγγείο της προϊστορικής περιόδου που βρέθηκε στην πόλη Μάλια της Κρήτης.

Σήμερα μετρώντας πάνω από 25 χρόνια ζωής και δημιουργίας, δραστηριοποιείται στις εκδόσεις πολιτισμού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, ενώ υπάρχει και μια έντονη στροφή προς το παιδικό βιβλίο, καθώς πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου μας και από μικρά θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του τόπου, περνώντας τους αξίες και ηθική.

Αναμφισβήτητα, η τέχνη και ο πολιτισμός μας είναι ανεκτίμητα, γι’ αυτό τον λόγο οι εκδόσεις Ίτανος συνεχίζοντας με τον ίδιο ενθουσιασμό επενδύουν σε ανάλογες εκδόσεις κι όχι μόνο. Προσπαθούν συνεχώς να ανανεώνονται και να εκσυγχρονίζονται συνδυάζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις του σήμερα με το βιβλίο, αναδεικνύοντας και δίνοντάς του τη θέση που του αναλογεί.

Ο Εκδοτικός Οίκος Ίτανος προχωράει μπροστά με ανοιχτά μάτια κοιτώντας και αναζητώντας κάθε μορφή εξέλιξης την οποία πιστεύει ότι πρέπει να συνδυάσει μέσα σε κάθε μορφής πόνημα που δημιουργεί, καθώς καθένα είναι μοναδικό και ξεχωριστό, είτε αυτό θα έχει την κλασική μορφή βιβλίου είτε μπορεί να υπάρχει εναλλακτική εκτύπωση π.χ. πάνω σε souver.

Εξάλλου πιστεύουμε ότι καμία εκτύπωση δεν είναι τόσο μικρή που να μην μας ενδιαφέρει … Γι’ αυτόν τον λόγο η υπηρεσία Book on Demand των εκδόσεων ΄Ιτανος παρέχει τη δυνατότητα σε συγγραφείς (πεζογράφους, ποιητές, συγγραφείς πανεπιστημιακών βιβλίων, δοκιμιογράφους, δημιουργούς comix, φωτογράφους κ.ά.) να εκδώσουν το βιβλίο τους σε όσα αντίτυπα επιθυμούν και σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.

Social

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή
08:30 – 16:00

Τρόποι Πληρωμής

Μετρητά – Επί πιστώσει.

Close Menu