Το Γεράκι από παλιά έχει παράδοση και φημίζεται για το τυρί του.Οι λόγοι που το κάνουν ξεχωριστό είναι οι εξής:
- Τα ζώα τρέφονται με βότανα και θάμνους στα βουνά της περιοχής.
- Οι κλιματολογικές συνθήκες,(υγρασία,θερμοκρασία)είναι οι πλέον κατάλληλες για την φυσική ωρίμανση του τυριού.
- Ο τρόπος τυροκόμησης είναι ο παραδοσιακός βασισμένος πάντα στα σύγχρονα μέσα και στους κανόνες υγιεινής της ευρωπαϊκής ένωσης για τη σωστή συντήρηση του γάλακτος που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ποιότητα του τελικού προϊόντος
- Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι γάλα αλάτι και πυτιά.
- Το γάλα τυροκομείται πάντα φρέσκο(ημέρας)και δεν αποβουτυρώνεται για να διατηρήσει τα φυσικά χαρακτηριστικά του.
- Στο τυροκομείο εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας τροφίμων ISO22000/05