2810741213

6944577488

info@minoswines.gr

Πεζά 701 00, Ελλάδα

Μίνως Κρασιά Κρήτης Α.Ε. – Αφοί Μηλιαράκη

Με
Μια Ματιά

Το οινοποιείο Μηλιαράκη, στην καρδιά της σημαντικότερης αμπελουργικής ζώνης της Κρήτης, τα Πεζά, ακολουθεί μια οικογενειακή πορεία 90 τρύγων και 4 γενεών, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμπελώνα του νησιού. Βιδιανό, Θραψαθήρι, Βιλάνα, Κοτσιφάλι, και Μαντηλάρι αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις με Roussanne, Syrah ή Mourvedre καταγράφουν ένα πορτοφόλι εμφιαλωμένο κρασιών με ταυτότητα και μοναδικότητα. Ανακάλυψε τη σύγχρονη εικόνα της κρητικής οινοποιίας μέσα από τη δουλειά του παλαιότερου οινοποιείου του νησιού!

Η Κρήτη είναι απέραντη. Με γωνιές και θύλακες μοναδικούς και ανεξερεύνητους. Τόπους μαγικούς, όλο εκπλήξεις και ανατροπές. Λίγα χιλιόμετρα από το πολύβουο Ηράκλειο ανάμεσα σε μικρά χωριουδάκια και αιωνόβιες ελιές απλώνεται μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας μας, η ζώνη των Πεζών. Πανέμορφοι αμπελώνες που οι ρίζες τους φτάνουν ως ο μινωικό αμπέλι. Ονόματα γηγενών ποικιλιών που στροβιλίζονται στη γλώσσα σαν ζουμερές ρόγες σταφυλιού. Εδώ δραστηριοποιείται το Οινοποιείο της οικογένειας Μηλιαράκη που εδώ και 9 δεκαετίες αναδεικνύει την οινική δύναμη της Κρήτης, τις ιδιαίτερες ποικιλίες της αλλά και το μοναδικό της terroir. Ανακαλύψτε κρασιά με ταυτότητα και χαρακτήρα!»
Το Οινοποιείο Μηλιαράκη διανύει σήμερα την ένατη δεκαετία της και παράγει κρασιά προερχόμενα από γηγενείς ποικιλίες, όπως το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι για τα κόκκινα, τη Βιλάνα, το Βιδιανό, το Μοσχάτο Σπίνας και το Θραψαθήρι για τα λευκά, τα οποία οινοποιεί και εμφιαλώνει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Ωριμάζει ένα μέρος της ερυθρής της παραγωγής σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 και 300 λίτρων σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει περαιτέρω τον Κρητικό αμπελώνα μέσα από τις ποικιλίες του, καινοτομώντας και υιοθετώντας μεθόδους έως τώρα ανεκμετάλλευτες στην Κρήτη (Παρουσίαση για πρώτη φορά στην Κρήτη Λευκού κρασιού από Βιλάνα περασμένο από βαρέλι (Vilana Fume), την επαναφορά της καλλιέργειας της ποικιλίας Μαλβαζία στο νησί,…). Τέλος έχει εντάξει στο δυναμικό της ξενικές ποικιλίες, όπως το Syrah, το Mourvedre, το Grenache Rouge και τη Roussanne. Το οινοποιείο αναπτύσσει ιδιόκτητο και συμβολαιακό αμπελώνα 250 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών και συνεργάζεται με ντόπιους καλλιεργητές με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των σταφυλιών. Η συνολική παραγωγή της ΜΙΝΩΣ ανέρχεται σήμερα σε 350.000 φιάλες ετησίως, από τις οποίες το 70% καταναλώνεται στο νησί, 10% διακινείται στην υπόλοιπη Ελλάδα και το υπόλοιπο 20% εξάγεται. Κύριοι προορισμοί στο εξωτερικό είναι οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Κίνα και η Αυστραλία. Από το 1998 ανοίγει το οινοποιείο της στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες έχοντας δημιουργήσει έναν εκθεσιακό χώρο γευσιγνωσίας όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μια ειδική προβολή βίντεο, να περιηγηθεί στα παλιά μηχανήματα του οινοποιείου καθώς και να δοκιμάσει όλη την γκάμα των κρασιών της εταιρείας.

Social

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα 08:00 – 16:00
Τρίτη 08:00 – 16:00
Τετάρτη 08:00 – 16:00
Πέμπτη 08:00 – 16:00
Παρασκευή 08:00 – 16:00
Σάββατο –
Κυριακή –

Τρόποι Πληρωμής

Close Menu